Înscrierile pentru nominalizările la Premiile „Matei Brâncoveanu” – ediția a III-a – au fost deschise.

Premiile Matei Brâncoveanu sunt dedicate artiștilor, oamenilor de cultură și oamenilor de știință aflați la început de carieră. Anul acesta Gala Premiilor Matei Brâncoveanu va avea loc pe 12 decembrie.

Propunerile și nominalizările pot fi depuse atât online pe adresele: gala@fundatia-alexandrion.ro sau redactia@cotidianul.ro, partener al evenimentului încă de la debut, cât și direct la sediul Fundaţiei Alexandrion din Str. Nicolae Grigorescu, nr.  19A, Otopeni, jud. Ilfov sau la redacţia ziarului Cotidianul, Str. Parângului nr. 76, sector 1, Bucureşti.

Fiecare propunere trebuie însoțită de o scurtă prezentare a motivelor pentru care se face nominalizarea. Termenul pentru depunerea candidaturilor sau a nominalizărilor pentru Premiile Matei Brâncoveanu – ediția a III-a este de 4 decembrie 2017. Un juriu format din specialiști și personalități va fi cel care va decide, în final, câștigătorii trofeelor.

Premiile Matei Brâncoveanu au apărut ca o urmare firească a premiilor Constantin Brâncoveanu, dedicate seniorilor din cultură și științe. Gala Matei Brâncoveanu a fost botezată după mezinul domnitorului martir care împreună cu tatăl și frații săi s-au sacrificat pentru țară și credință.

Până în prezent, Fundația Alexandrion a oferit, în cadrul celor două ediții anterioare, 14 Premii Matei Brâncoveanu în domenii ca: literatură, arte vizuale, teatru, film, dans, muzică clasică, muzică pop/jazz și științe socio-umane.