Medicul specialist neurolog, Dr. Souhel Najjar, a răspuns pozitiv invitației Fundației Alexandrion de a veni în România pentru a împărtăși stundeților și colegilor de breaslă din experiența sa profesională de peste 40 de ani, în cadrul conferinței MEDICS. Dr. Souhel Najjar va susține de asemenea două discursuri de specialitate în cadrul unor întâlniri cu studenții celor două universități de medicină din București și din Cluj-Napoca.

Fundația Alexandrion a onorat întreaga carieră a renumitului medic oferindu-i Premiul Constantin Brâncoveanu Internațional la categoria Medicină, în cadrul ediției inaugurale care a avut loc la New York în noiembrie 2018.
Recunoscut la nivel internațional pentru experiența sa clinică, pedagogică și pentru munca de cercetare, dr. Souhel Najjar și-a dedicat cariera diagnosticării și tratamentului epilepsiei la pacienți de toate vârstele, a tulburărilor neurologice complexe și a bolilor autoimune ale sistemului central nervos.

Unul dintre cazurile rezolvate de dr. Najjar de-a lungul carierei sale a ajuns subiect de carte și de film(Netflix). Este vorba despre cazul jurnalistei și scriitoarei Susannah Cahalan, cunoscută pentru volumul Brain on Fire, în care a povestit experiența ei legată de spitalizare, după ce a contactat o boală rară autoimună, encefalita anti-NMDA, și despre medicul care a tratat-o și a ajutat-o să se vindece, Dr. Souhel Najjar.