Gala Premiilor Matei Brâncoveanu

Selectează ediția:
Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2017

Aceasta a fost transmisiunea în direct de la cea de-a treia ediție a Galei Premiilor Matei Brâncoveanu, organizată de Fundația Alexandrion. Premiile sunt dedicate tinerilor aflați la început de carieră, care au demonstrat deja excelență în domeniile lor - literatură, istorie, muzică, film, teatru, medicină, arte plastice și arhitectură. Vă invităm să urmăriți festivitatea de premiere și un mini-recital al artistului Simion Bogdan-Mihai. *** This was the live broadcast of the third edition of the Matei Brancoveanu Awards. The awards are dedicated to young people at the beginning of their careers, who prove excelence in their disciplines - literature, history, music, film, theater, medicine, arts and architecture. We invite you to watch the Gala and a musical moment with Simion Bogdan.

Posted by Nawaf Salameh on Tuesday, December 12, 2017

2017

Premiile Matei Brâncoveanu devin încet, încet o tradiție. Cea de-a treia ediție a galei dedicate tinerilor valori din cultură, științe și arte a adunat peste o sută de invitați în sala New York a hotelului Pullman din București. În aplauzele rudelor, a prietenilor și a invitaților din presă, nouă tineri merituoși au fost premiați. Fiind un sprijin pentru cei aflați la debutul carierei, Premiile Matei Brâncoveanu oferite de Fundația Alexandrion au o valoare consistentă în bani.

Mesajul președintelui

“Iată! Ne aflăm la cea de-a treia ediție a Premiilor Matei Brâncoveanu. Ne bucură foarte mult că această gală, dedicată tinerilor de valoare, este cel puțin la fel de apreciată ca și cea care a precedat-o și care a deschis seria evenimentelor dedicate culturii și științei pe care Fundația Alexandrion le susține, Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu. Continuăm să oferim premiul pentru Medicină așa cum am făcut și anul trecut și ne dorim să facem acest lucru pentru că vrem să ținem pasul cu noutățile și evoluția din fiecare domeniu care servește societății din care facem parte”, a spus Nawaf Salameh, președintele Fundației Alexandrion în deschiderea evenimentului.

Laureați

Literatură
Claudiu Komartin

Arte Vizuale
Maia Ștefana Oprea

Teatru
Andrei și Andreea Grosu

Film
Daniel Sandu

Muzică
Alin Stoica

Istorie
Mircea Gheorghe Abrudan

Medicină
Dr. Nicolae Crișan

Arhitectură
Horia Moldovan

Premiul Special al Fundației Alexandrion

Și la această a treia ediție a Premiilor Matei Brâncoveanu, Fundația Alexandrion a oferit, ca și în ceilalți ani, un premiu special. Anul acesta, diploma a revenit partenerilor de la B&B Distribution Prahova pentru colaborarea excelentă și rezultatele din ultimul an. Trofeul a fost ridicat de Viorel Aldea, directorul general al companiei.

Jurați

Acad. Dan Berindei – Președinte al juriului

Prof. univ. Andrei Marga – Vicepreședinte al juriului

Prof. univ. dr. Grigore Constantinescu

Prof. univ. dr. Ioan Scurtu

Prof. univ. dr. Marian Moiceanu

Liviu Ioan Stoiciu, scriitor, artist plastic și laureat al Premiilor “Constantin Brâncoveanu”

Dumitru Constantin, publicist, secretar al juriului

Galerie Foto