Poarta Famagusta, gazda evenimentului de lansare a Fundației Alexandrion în Cipru

Fundația Alexandrion are de acum înainte o filială și în Cipru. Luni, pe 27 noiembrie 2017, în cadrul unei gale festive, Fundația a premiat o serie de personalități, din Cipru și din România, care au contribuit la întărirea relațiilor dintre cele două tări.

Fundația Alexandrion a fost înființată în anul 2003, în România, ca parte independentă a Alexandrion Group, cel mai mare producător de de băuturi alcoolice din țara noastră.

Valorile și principiile Fundației

Fundația își propune să promoveze și să sprijine ideile umanitare cu accent pe evenimente culturale și sportive. Punctul de referință comun în toate activitățile sale este dezvoltarea financiară, socială și culturală a agențiilor, a grupurilor independente, care pun individul și dezvoltarea lui în centrul intereselor lor.

Aceste principii, așa cum au fost menționate în discursul de deschidere al domnului Nawaf Salameh, fondator și președinte al Fundației Alexandrion și al Alexandrion Group, sunt de asemenea preluate de Fundația Alexandrion Cipru pentru a fi cultivate și promovate pe insulă; o țară cu contacte de lungă durată cu România, atât în ​​ceea ce privește relațiile comerciale, cât și în schimbul cultural și de idei.

Din acest motiv, evenimentul de lansare al Fundației Alexandrion Cipru a fost dedicat acelor personalități care, fără nici un motiv ulterior, și-au dedicat munca în strângerea relațiilor dintre cele două țări.Ceremonia de decernare a premiilor a fost urmată de o recepție plină de farmec, însoțită de muzică live jazz și swing, unde oaspeții au avut ocazia a se bucura de o gamă largă de mâncăruri și cocktail-uri pline de imaginație, o gamă inspirată di selecția băuturilor importate în Cipru de grupul Alexandrion prin intermediul distribuitorului său oficial, Fereos Fourpoint Distribution Ltd.

În urma evenimentului de lansare, Fundația Alexandrion și-a trasat  liniile viitoarelor acțiuni în Cipru și a creat legăturile necesare pentru responsabilitatea culturală și socială pe care și-a asumat-o.