Pregătirile pentru Gala Premiilor “Matei Brâncoveanu”- ediția a III-a, organizată de Fundația Alexandrion, au intrat pe ultima sută de metri. Juriul și-a încheiat misiunea dificilă de a selecta candidații și se pregătește de marele anunț, atunci când va dezvălui numele câștigătorilor. Misterul va fi dezvăluit marți, 12 decembrie, în cadrul Galei de premiere.

Cine sunt laureații Premiilor Matei Brâncoveanu

Premiile Matei Brâncoveanu sunt dedicate tinerilor artiștilor, oameni de cultură și oameni de știință aflați la început de carieră. Propunerile și nominalizările au putut fi depuse până la data de 4 decembrie. Fiecare propunere a fost  însoțită de o scurtă prezentare a motivelor pentru care s-a făcut nominalizarea.

Premiile “Matei Brâncoveanu” au apărut ca o urmare firească a premiilor Constantin Brâncoveanu, dedicate seniorilor din cultură și științe. Gala „Matei Brâncoveanu” a fost ”botezată” după numele mezinulului domnitorului martir, care, împreună cu tatăl și frații săi, s-a sacrificat pentru țară și credință.

Până în prezent, Fundația Alexandrion a oferit, în cadrul celor două ediții anterioare, 14 premii „Matei Brâncoveanu” în domenii ca: literatură, arte vizuale, teatru, film, dans, muzică clasică, muzică pop/jazz și științe socio-umane.

Unde se va difuza Gala

Anul acesta, Gala Premiilor „Matei Brâncoveanu” va fi transmisă în direct pe site-ul Fundației Alexandrion, fundatia-alexandrion.ro, pe site-ul cotidianul.ro și pe pagina de Facebook a domnului Nawaf Salameh, președintelui Fundației Alexandrion.