Trofeele Alexandrion

Selectează ediția:

2016

Gala Trofeelor Alexandrion, desfășurată pe 27 ianuarie 2016, la Hilton-Athene Palace, a reunit cele mai importante personalități sportive ale momentului, care au obținut rezultate remarcabile la competițiile de profil interne și internaționale în anul care a trecut.

Mesajul președintelui

“Implicarea noastră în sport, prin Fundația Alexandrion, este deja tradițională. Susținem activ mai multe echipe de handbal și de fotbal și nu vrem să ne oprim aici. Credem că este și rolul nostru, nu doar al statului, să sprijinim dezvoltarea mișcării sportive și ne dorim să fim alături de marii performeri români, cei care prin rezultatele lor reușesc să contribuie la promovarea imaginii României. Suntem determinați să fim alături de cei care înțeleg, ca și noi, să facă performanță prin excelență, indiferent dacă este vorba despre cultură sau despre sport și ne bucurăm că, începând din acest an, vom putea decerna și trofeele de excelență sportivă.”

Sportivi Premiați

Marian Drăgulescu – gimnastică (medalie de argint la sărituri la CM);

Anghel Iordănescu – fotbal (pentru calificarea la CE 2016);

Tiberiu Dolniceanu – scrimă (medalie de bronz la sabie individual la CM, medalie de bronz JE Baku);

Cristina Stancu – arte marţiale (centura mondială Pro WTKA);

Andreea Chiţu – judo (campioană europeană, campioană JE Baku);

Horia Tecău – tenis (câştigător dublu Wimbledon şi Turneul Campionilor);

Elisabeta Samara – tenis de masă (campioană europenă simplu individual, argint cu echipa României, bronz dublu feminin, câştigătoare a Ligii Campionilor cu Fenerbahce Istanbul);

Simona Halep – tenis (locul 2 în Clasamentul WTA General, locul 2 în clasamentul WTA 2015, câştigătoare de turneu Premier Mandatory, semifinalistă US Open);

Ana-Maria Brânză – scrimă (campioană europeană echipe, argint echipe CM, aur echipe JE Baku);

Cristina Neagu – handbal (câştigătoare Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica, bronz echipe CM, golgheteră Liga Campionilor şi CM, cea mai bună jucătoare la CM).

Galerie Foto