Pregătirile pentru cea de-a V-a ediție  a Premiilor Constantin  Brâncoveanu, organizată de Fundația Alexandrion, intră pe ultima sută de metri.  Luni, 10 septembrie, 2018, la Hotelul Pullmann (Sala Darclee) se desfășoară  întâlnirea premergătoare dezbaterilor destinate jurizării.

A devenit deja o tradiție ca înainte de prima reuniune a juriului Premiilor Constantin Brâncoveanu, Fundația  Alexandrion să organizeze o întâlnire cu creatori și jurnaliști de specialitate pentru a  declanșa o  dezbatere asupra performanțelor și evenimentelor  artistice consemnate în perioada scursă de la precedenta  ediție.

Conform  Satutului  Premiilor  Constantin Brâncoveanu, oricine are dreptul de  a propune o lucrare și un autor pentru decernarea unui premiu. Singura  condiție este ca propunerea să fie însoțită de o argumentație scrisă bazată pe criterii profesionale, juriul  având dreptul de a onora propunerea sau de a o refuza  fără nici o explicație.

Începînd  cu cea de-a V-a ediție , laureații  Premiilor Brâncoveanu vor primi un trofeu nou. În cursul acestui an, Fundația Alexandrion a organizat un concurs de creație, locul întâi fiind câștigat de  o lucrare a sculptorului  Adrian Zidaru.

La  dezbaterea și colectarea de propuneri din 10 septembrie vor participa membri ai juriului, creatori și istorici, laureați și jurnaliști specializați în diverse domenii.

Decernarea Premiilor  Constantin Brâncoveanu va avea loc în data de  2 octombrie 2018