Într-o atmosferă plină de eleganță și armonie, în prezența unor invitați selecți, Galeria A.G. Leventios a devenit locația în care Fundația Alexandrion Cipru a onorat aniversarea de 100 de ani a României, premiind personalitățile notabile din România care își onorează țara de origine prin munca și prin cariera de succes pe care o au peste hotare.

Fundația Alexandrion Cipru, care a fost inaugurată anul trecut în timpul galei care a avut loc la Poarta Famagusta, a reușit deja să pună bazele unei activități solide în Cipru, concentrându-se pe implicarea socială și susținerea culturii.

Fundația Alexandrion dorește să promoveze și să susțină cauzele umanitare cu accent pe cultură și sport. Un punct comun de referință în toate angajamentele Fundației este reprezentat de dezvoltarea economică, socială și culturală a asociațiilor, grupurilor independente și organizațiilor cărora le pasă de oameni.

Aceste principii, menționate în discursul domnului Nawaf Salameh, președinte și fondator al Fundației Alexandrion și al Alexandrion Group, sunt cultivate și promovate și de către Fundația din Cipru ca o țară care și-a extins legăturile cu România, în zona relațiilor de comerț precum și în schimbul de cultură și idei.

În timpul discursurilor lor, toți câștigătorii (Ramona Filip, Dr. Simona Mihai-Yiannaki, Dr. Adriana Poenaru Spastri și Elena Lazăr) și-au exprimat mulțumirea pentru onoarea primirii premiului din partea Fundației și a comunității române din Cipru. De asemenea, toți au evidențiat inițiativa unică și realizările Fundației Alexandrion Cipru care includ stabilirea standardului de responsabilitate socială la cel mai înalt nivel.

În timpul ceremoniei, invitații au putut afla detalii legate de importanța momentului istoric pe care România îl celebrează în acest an: 100 de ani de la Marea Unire din 1918. În același timp, oaspeții au putut să se bucure de un program folcloric cu dansuri românești prezentate de Olariu Dance Academy.

După ceremonia de premiere, Fundația Alexandrion Cipru a oferit o gală cocteil cu muzică live în timpul căreia toți invitații au avut ocazia să deguste cocteiluri preparate cu distilatele Alexandrion Group, distribuite în Cipru prin Fereos Fourpoint Distribution Ltd.