7.000 de euro (brut) sunt puși în joc pentru crearea unui nou trofeu al Galei Constantin Brâncoveanu, organizată anual de Fundația Alexandrion!

În 2018, Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu va ajunge la cea de-a V-a ediție, iar  Fundația Alexandrion dorește să o întâmpine cu o nouă reprezentare, mai actuală și mai modernă. Astfel, toți sculptorii și artiștii care doresc să își lege numele de Premiile Constantin Brâncoveanu și să dea o nouă imagine acestora sunt invitați să se înscrie la concursul de creație. Înscrierile se pot face în perioada 13 martie-1 iunie 2018. Lucrarea câștigătoare va fi selectată de un juriu format din specialiști  în domeniul artelor platice, al istoriei artelor și din reprezentanți ai Fundației Alexandrion.

Descrierea conceptului creativ

Conceptul creativ al lucrării trebuie să fie inspirat din datele biografice și personalitatea Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, a cărui viață a fost marcată de  sacrificiu, în numele credinței, al limbii, culturii române și al poporului său.

Lucrarea tridimensională trebuie să se încadreze în dimesiunea de 30 – 35 centimetri și să aibă greutatea între de 2 și 2,5 kilograme. Aceasta va fi prezentată sub forma unei machete, ce va conține precizarea materialului propus din care va fi realizată, și va fi însoțită de fișa tehnică de producție și datele producătorului (producătorilor).

Înscrierea în concurs se face direct pe site-ului Fundației Alexandrion, în secțiunea Concurs de creație – Trofeul Constantin  Brâncoveanu.

Machetele trebuie expediate prin curier sau pot fi depuse la sediul Alexandrion Group: Strada Nicolae Grigorescu nr.  19 A, Otopeni – Ilfov, cod poștal 075100), alături de datele de identificare și de contact ale creatorului.

În perioada 1-17 iunie mai va avea loc jurizarea. Juriul concursului este format din:

Doina Mândru – președintele juriului
Nawaf Salameh – vicepreședintele juriului
Ioan Scurtu – istoric, membru al juriului
Mircea Roman – sculptor, membru al juriului
Magda Cârneci – critic, membru al juriului
Ștefan Râmniceanu – membru al juriului
Narcis Dorin Ion – membru al juriului
Ioana Vlasiu – critic de artă

Rezultatele concursului vor fi făcute publice pe 18 iunie 2018 pe site-ul Fundației Alexandrion, www.fundatia-alexandrion.ro.

Regulamentul concursului

Concursul de creație pentru trofeul Constantin Brâncoveanu