Trofeele Alexandrion

Selectează ediția:

2018

27 de sportivi de performanță au fost premiați la cea de-a treia ediție a Galei Trofeelor Alexandrion, organizată de Fundația Alexandrion. În prezența a peste 300 de invitați, au fost oferite premii pentru cei mai buni sportivi și echipe românești care au obținut rezultate excelente anul trecut. Ceremonia de premiere a avut loc la hotelul Radisson Blu, din București, și a fost transmisă în direct pe TVR HD. Pentru prima dată în istoria Trofeelor Alexandrion, în 2018, Fundația Alexandrion a oferit și patru premii dedicate tinerelor speranțe ale sportului românesc.

Mesajul președintelui

“De când am început să organizăm Gala Trofeelor Alexandrion este ca și cum ne-am înscris la o cursă la care nu știm câți kilometri avem de alergat. Vă spun doar că am ajuns deja la a treia ediție și avem de gând să continuăm. Suntem onorați să putem răsplăti în acest fel eforturile pe care acești mari sportivi le-au depus pentru a obține performanță și pentru a ne face mândri de reușitele lor.”

Sportivi premiați

Câștigătorii Trofeelor Alexandrion:

Simona Halep (tenis – numărul 2 mondial WTA)

Cristina Neagu (handbal – cea mai bună jucătoare a lumii)

Horia Tecău (tenis – câștigător US Open la dublu)

Gianina Beleagă și Ionela Lehaci (canotaj campioană mondială)

Loredana Toma (haltere – 3 medalii de aur la Mondiale)

Alina Vuc (vicecampioană mondială la lupte)

Cătălina Ponor (gimnastică – campioană europeană la bârnă)

Marian Drăgulescu (gimnastică – campion european la sol)

Echipa feminină de canotaj 8+1 a României, formată din: Laura Oprea, Mădălina Bereș, Adelina Maria Bogus, Mihaela Petrila, Viviana Iuliana Bejunariu, Ioana Vrinceanu, Iuliana Popa, Denisa Tilvescu, Daniela Drunceanu (campioană mondială și europeană)

Echipa feminină de tenis de masă formată din: Adina Mihaela Diaconu, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs – (campioană europeană)

Câștigătorii Trofeelor Alexandrion Speranța:

Elena Chiriac (taekwondo)

Andra Simion (tenis de câmp)

Theo Matican (ciclist paralimpic)

Diana Cimpoca (patinaj)

Galerie foto