Cu ocazia aniversării Centenarului, românii pot vota sportivii care ne-au unit prin performanțele lor, timp de 100 de ani, la Marea Unificare Sportivă. Pe 15 iulie, Fundația Alexandrion a lansat campania cu același nume pentru a omagia marile nume și legendele sportive ale României.

Toți fanii sau cei care pur și simplu au fost martorii unei performanțe, în orice sport,  pot să contribuie la acest proiect dedicat excelenței atletice.

Începând cu 01 August 2018, românii pot nominaliza pe platforma www.mareaunificaresportiva.ro  personalități marcante ale sportului românesc, de la eroi ai fotbalului, până la caiac, volei, handbal, tenis sau gimnastică, care au pus România pe harta campionilor și ne-au unit în ultimii 100 de ani și care ne-au făcut  mândri că suntem români prin realizările lor.

Ulterior, publicul va fi invitat pe același site să-și voteze campionii. Primii 10 care vor obține cele mai multe voturi  vor fi  recompensați de Fundația Alexandrion cu premii în valoare de până la 100.000 lei și medalia „Marea Unificare Sportivă”.

Nume cunoscute de o lume întreagă, dar și alți perfomeri mai puțin cunoscuți se vor regăsi pe timeline-ul celor 100 de ani de sport de pe www.mareaunificaresportiva.ro. Aceasta va deveni astfel prima platformă online dedicată istoriei sportului românesc ce pune la dispoziția publicului o cronologie exhaustivă, începând cu primele campionate naționale și campionii acestora. Favoriții publicului vor fi anunțați in cadrul unui eveniment ce va avea loc în luna Decembrie 2018.