Gala premiilor Constantin Brâncoveanu în lume

Selectează ediția:

2018

Oameni de cultură și personalități de business, cu rezultate deosebite în peisajul economic românesc sau german, au fost onorați cu ocazia celei de-a doua ediții a galei internaționale a Premiilor Constantin Brâncoveanu, pe 23 mai 2018. Aplauzele a peste 150 de invitați au umplut Casa Artiștilor din München pentru a-i omagia pe laureați.

Mesajul președintelui

„În 2014, Fundația Alexandrion a început un demers unic. Prin organizarea Galelor Premiilor Constantin Brâncoveanu, ne-am propus să îi găsim și să-i răsplătim pe oamenii aceia excepționali care întruchipează valorile spirituale ale României și ale Europei de ieri, de azi și de mâine. Astăzi, a venit momentul sa ne uităm la diasporă, o sursă nesecată de inspirație și determinare. Vrem ca românii performanți din Germania să știe că îi prețuim. Toți cei care ne onorează în această seară cu prezența lor sunt un exemplu de muncă asiduă, talent și dedicare.”

Laureați

Preasfințitul Sofian Braşoveanul

A fost premiat pentru fondarea Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Germania și pentru ciclul de conferinţe ”100 de ani România”.

Părintele Simion Felecan

Părintele paroh a fost onorat pentru ctitorirea Bisericii Buna Vestire din München.

Prof. dr. Harald Zimmermann

I-a fost onorată întreaga carieră dedicată cercetării și scrierii istoriei germane și lucrărilor dedicate Transilvaniei medievale.

Prof.dr. Adrian Ursulescu

Premiul i-a fost acordat pentru performanțele sale unice în chirurgia cardică minimalinvazivă şi pentru cursurile pe care le ţine în România, la Universitățile din Arad, Timișoara și Oradea.

Mircea Carp

A avut o carieră exemplară de jurnalist, trăită după anii din tranşeele celui de – Al Doilea Război Mondial. Şi, totodată, pentru dreapta linie ținută la posturile de Radio Vocea Americii și Radio Europa Liberă.

Teodor Garabet

A fost onorat pentru construcțiile civile și industriale ridicate în Europa, Asia și America, dar și pentru contribuții deosebite la cooperarea între firmele germane și cele românești.

Albrecht Hornbach

A fost premiat pentru excepționala dezvoltare a grupului Hornbach în Germania, în România și în Europa.

Diploma de Onoare a Fundației Alexandrion

Pavel Chihaia

Cercetător al istoriei artei românești, autor de romane și piese de teatru, membru al organizaţiei anticomuniste „Mihai Eminescu“ și colaborator permanent al Radio Europa Liberă.

Diploma de Onoare a Fundației Alexandrion

Florin Zaheu

Preşedinte al Asociaţiei de cultură germano-române „Gerrum“, organizator de acţiuni culturale la Forumul germano-român din Stuttgart.

Jurați

Și pentru Gala Premiilor de la Munchen Fundația Alexandrion a urmat aceeași procedură de selecție ca la edițiile desfășurate în țară, pe o structură de jurizare similară.

Dan Berindei

Academician

Andrei Marga

prof. univ. dr.

Grigore Constantinescu

prof. univ. dr.

Ștefan Râmniceanu

Artist plastic

Dumitru Constantin

Secretar

Dr. Dana Safta

medic

Marian Moiceanu

prof. dr. arh.

Ileana Lucaciu

critic de teatru

Magada Mihăilescu

critic de film

Ioan Scurtu

prof. dr.

Liviu Ioan Stoiciu

scriitor

Galerie Foto