Gala premiilor Matei Brâncoveanu

Selectează ediția:

2015

Prima ediţie a premiilor Matei Brâncoveanu și-a propus să vină în completarea distincțiilor Constantin Brâncoveanu acordate seniorilor culturii din România. Gala Premiilor Matei Brâncoveanu, organizată de Fundația Alexandrion, se adresează deci valorilor și speranțelor tinere ale culturii și artelor. Astfel, la prima ediție a acestor Premii, desfășurată pe 9 decembrie 2015, au fost acordate distincții pentru opt domenii: literatură, arte vizuale, teatru, film, dans, muzică clasică, muzică pop/jazz și științe socio-umane. Evenimentul s-a desfăşurat la Vox Cafe din Bucureşti.

Mesajul președintelui

Președintele Fundației Alexandrion și fondatorului Alexandrion Group, Nawaf Salameh a promis că acest eveniment nu va fi unul singular: ”Sper ca premiile să continue mulți ani de acum încolo și să devină o pepinieră pentru Premiile Constantin Brâncoveanu. Vă felicităm pentru activitatea în domeniul artelor și literaturii într-o lume a internetului, în care nu prea mai avem timp să punem mâna pe o carte”, a spus Nawaf Salameh.

Laureați

Literatură
Vasile Ernu

Arte Vizuale
Mihaela Kavdanska

Teatru
George Costin, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, Andrei Huțuleac, Alexandru Pavel (trupă de actori tineri constituită de regizorul Victor Ioan Frunză)

Film
Tudor Giurgiu

Dans
Cosmin Manolescu

Pop/Jazz
Andrei Tudor

Științe Socio-Umane
Marius Diaconescu

Jurați

Ion Bogdan Lefter – Președinte al juriului

Monica Andronescu – Critic de teatru

Irina Cios – Director al Administrației Fondului Cultural Național

Dan Dediu – Compozitor, rectorul Universităţii de Muzică din București,

Bogdan Murgescu – Profesorul universitar și prorector al Universității din București.

Galerie Foto