alexandriongroup.com

CUM SA DEVENIM PARINTI MAI BUNI

Program de educatie parentala apreciativa realizat de Fundatia Holt Romania, filiala Iasi, si sustinut de Fundatia Alexandrion Group.

Descriere proiect

La sfarsitul lunii septembrie 2005, Fundatia Holt Romania a lansat un program de educatie parentala apreciativa, program menit sa dezvolte abilitatile parintilor pentru a putea face fata cu success conditiilor in continua schimbare ale societatii actuale. In cadrul acestui program, parintii invata, in primul rand, cum sa aiba grija de ei insisi, cum sa faca fata stresului si furiei, isi dezvolta abilitati de comunicare, disciplinare pozitiva si tratare a comportamentelor solicitante.

Scop: Dezvoltarea abilitatilor parentale pentru parintii din Municipiul Iasi care se confrunta cu probleme socio-economice

Beneficiari: 75 de familii din Iasi si copiii acestora

Activitati: Holt va organiza 5 grupuri de educatie parentala formate din cate 15 parinti. Pentru fiecare grup vor fi organizate 7 intalniri, fiecare avand o durata medie de 2,5 – 3 ore. Cursurile se vor desfasura in Centrul de Resurse pentru Parinti din Iasi.

Obiectivele programului:
• sa incurajeze participantii sa-si studieze mai in amanunt viata si modul in care ei relationeaza cu copiii lor;
• sa descopere o gama mai larga de alternative pozitive si eficiente pentru rolul de parinte;
• sa dezvolte o retea de sprijin social impreuna cu alti parinti.

Cursurile pentru parinti, prezentate in cadrul unei structuri de sprijin, reprezinta punctul central al programului Cum sa devenim parinti mai buni. Acest program cuprinde 7 sesiuni, fiecare avand o durata de aproximativ 2,5 + 3 ore . Continutul cursului este secvential, trecand de la invatarea modului in care sa avem grija de noi insine, tratarea stresului si furiei, abilitatilor de comunicare, si dezvoltarii de asteptari realiste pentru copiii nostri, la disciplinarea pozitiva si tratarea comportamentelor solicitante. Educaţia parentală, ca formă de intervenţie socială, urmăreşte să transmită părinţilor, prin intermediul grupurilor la care participă, cunoştinţe, informaţii, să dezvolte abilităţi şi competenţe care sunt eficiente pe termen lung. Educaţia parentală urmăreşte reducerea gradului de vulnerabilitate al persoanelor şi înseamnă un transfer de competenţe de la specialist către familie. Intervenţia personalizată a asistenţei sociale în mediul familial pune accent pe relaţia dintre specialist si familie, pe modalităţile practice prin care acesta sprijină şi ajută persoanele care au nevoie, pe reducerea gradului de dependenţă care se poate dezvolta faţă de specialist. Intervenţia de grup presupune o viziune interactivă care urmăreşte să dizolve sistemul care generează anumite probleme, aceasta înseamnă de fapt schimbarea modului de a gândi al oamenilor.

developed by OPUSDESIGN