alexandriongroup.com

Alexandrion sustine performanta

Descriere proiect

2006
Inca de la infiintare, una din preocuparile Fundatiei Alexandrion Group a fost de a sustine si rasplati performanta in domenii diferite, considerand intotdeauna ca valorile Romaniei trebuie sprijinite si recompensate pentru eforturile depuse si rezultatele deosebite obtinute. Ne-au interesat in special sportul si educatia, domenii in care Romania s-a facut remarcata si a obtinut recunoastere internationala.
Astfel, ne-am indreptat atentia catre Colegiul National Mihai Viteazul care este unul dintre cele mai bune licee din Bucuresti si din tara, ai carui elevi au obtinut performante deosebite la olimpiadele scolare nationale si internationale la diferite discipline. Am intalnit aici tineri talentati care ne reprezinta cu mandrie la diferite competitii scolare, dar care au nevoie sa simta ca munca si rezultatele lor sunt apreciate si altfel decat prin intermediul unei diplome.
Astfel, pentru al doilea an consecutiv, la inceputul lunii septembrie 2006, 16 elevi ai acestui liceu au fost invitati, alaturi de 2 cadre didactice, sa petreaca un sejur de 10 zile in provincia Kalithea, Grecia. A fost un mod placut, relaxant si distractiv, prin care Fundatia Alexandrion Group a ales sa-i recompenseze pe acesti elevi deosebiti si pe cadrele didactice care ii indruma.

2007
Pentru al treilea an consecutiv, in cadrul programului “ Fundatia Alexandrion Group sustine performanta” un grup de 16 elevi ai Colegiului National “ Mihai Viteazul” din Bucuresti, insotiti de 2 cadre didactice, au beneficiat de o excursie in Grecia ca o recompensa pentru rezultatele deosebite obtinute la olimpiadele nationale si internationale. Olimpicii care au fost inclusi in programul nostru din acest an s-au facut remarcati la olimpiadele nationale si internationale de matematica, fizica, informatica, biologie, geografie, chimie, franceza si germana, asa ca excursia de 8 zile oferita de fundatia noastra in Halkidiki a fost binevenita, oferindu-le ocazia de a se relaxa, de a se cunoaste mai bine si inchega prietenii si de a cunoaste locuri noi (vizita in Salonic, croaziera la Muntele Athos, turul peninsulei pe bicicleta). S-a dovedit a fi un mod placut si relaxant de a-i recompensa pe acesti tineri deosebiti, de a le arata ca ii apreciem si ca avem incredere in ei.

Raport tabara-Grecia 2007
Cu privire la sejurul organizat în Grecia, în perioada 1-8 septembrie 2007 cu elevii olimpici ai Colegiului Naţional ,, Mihai Viteazul” – Bucureşti, tabără sponsorizată de Fundaţia Alexandrion
Înainte de toate, remarcăm buna organizare: transportul, asigurat de Michel Tour, serviciile echipei de la hotelul Palladium, organizarea firmei de turism Concordia, prin colaboratorul ei, ghidul Cosmin
Deşi vremea a fost capricioasă, noi am ştiut să ne bucurăm de spaţiul paradisiac al Eladei.
Să punctăm în ordine cronologică momentele şi evenimentele sejurului:
1 septembrie: călătoria cu autocarul de la Bucureşti la hotelul Palladium. Impresii nenumărate, discuţii cu prietenii, informaţii utile furnizate de ghid. Întâlnirea cu hotelul şi împrejurimile ne creează sublime emoţii. După cina copioasă, noaptea, tot grupul în frunte cu profesorii se avântă spre şi în mare.
2 septembrie: o zi de odihnă, după o noapte în care a tunat şi a fulgerat. Jocuri de tenis, de cărţi, piscină, plimbări.
3 septembrie: un grup de elevi împreună cu d-l profesor Dună Ion au închiriat biciclete şi au făcut turul peninsulei. Splendoarea Greciei s-a relevat din plin. Ceilalţi au făcut plajă, s-au plimbat. Seara, majoritatea au fost la discotecă însoţiţi desigur de d-na profesoară Daniela Tudor, fiindcă d-l Dună Ion se aventurase în turul cu bicicletele.
4 septembrie: s-a organizat excursia la Salonic. Principalele obiective: biserica Sf. Dumitru, biserica Sf. Sofia şi Arcul lui Galeriu. Câteva ore, pe cont propriu sau în grupuleţe, s-a vizitat oraşul, s-au făcut cumpărături etc.
5 septembrie: marea şi-a dezvăluit frumuseţile ei limpezi. Plajă, inot, jocuri, poze. Un alt grup însoţit de d-l Dună Ion a făcut turul ciclistic al peninsulei. De astă dată bucuriile au fost depline, cum se cuvine acestui spaţiu mitic. Seara grecească, jocurile, somnul profund (pentru unii) au încheiat această zi.
6 septembrie: proiectata croazieră în Golful Toroneos nu se mai realizează din cauza vremii nefavorabile. Ne-am plimbat cu autocarul unei firme greceşti, am făcut plajă, cumpărături, poze. Seara, la club, elevii s-au delectat cu karaoke.
7 septembrie: excursia la muntele Athos a fost spectaculoasă. După amiază, furtuna ne-a împiedicat să ne întoarcem cu vaporaşul şi prin urmare ne-am întors cu autocarul. O zi de neuitat. Pe vapor adevărate dialoguri platonice şi poze.
8 septembrie: din păcate a venit şi ziua de întoarcere. Noroc cu vremea ploioasă care ne-a făcut să nu ne pară chiar aşa rău.

Impresii de calatorie
Organizarea taberei pentru olimpicii Colegiului National "Mihai Viteazul" este o initiativa de apreciat care vine ca o incununare a efortului depus de-a lungul unui intreg an de studiu.
La a treia participare, pot inca spune ca m-am bucurat din plin de aceasta excursie, care aduce mereu elemente noi nu doar prin locatiile diferite, ci si prin diversitatea activitatilor ce se pot organiza - diverse excursii, inchirierea bicicletelor, shopping. Un punct forte al acestei tabere este faptul ca se desfasoara in apropierea inceperii scolii, fiind un ultim moment de respiro pentru noi, elevii.
Desi vremea nu a tinut cu noi anul acesta, am profitat de zilele ploioase pentru a socializa si a ne cunoaste mai bine colegii de liceu. Ca si in ceilalti ani, aceasta tabara a creat cadrul perfect legarea unor prietenii durabile si de asemenea de a ne apropia mai mult de profesorii nostrii, intr-un cadru mai putin academic.
Alexandra Baleanu

Totul a fost super ok, incepand cu conditiile de cazare si terminand cu excursiile planificate. Mi-au placut in mod special locatia aleasa, organizarea, punctualitatea si caldura coordonatorilor excursiei. Toate aceste elemente reunite si-au adus contributia la crearea unei tabere unice, plina de momente care iti raman intiparite in minte.
Stela Pelican

Excursia in Grecia a fost un prilej de a cunoaste locuri noi, sau de a le revedea, de a lega noi prietenii, dar si un prilej de relaxare dupa un an incarcat cu emotii, un moment de odihna in lupta pentru noi reusite.
Alexandru Ghiurca

Nu pot spune ca am avut anumite asteptari in legatura cu excursia in Grecia, dar nici ca nu am sperat sa fie frumos, fun. Cert este ca nu m-am asteptat sa fie atat de frumos. Pentru mine cel putin a fost de neuitat.
Autocar bun, drum fara incidente, dar plin de peripetii, hotel superb, relativ aproape de plaja, camera perfecta din care se vedeau marea, rasaritul, cerul instelat, ce mai, tot ce iti doreai pentru a petrece o saptamana in Halkidiki.
Si totusi, ingredientul esential am fost NOI. Noi, adica tot grupul. La inceput am fost doar 16 elevi din clase diferite, cu preocupari diferite, care nu se cunosteau nici macar din vedere si 2 profesori. Singurul lucru pe care il aveam in comun era practice liceul si faptul ca eram olimpici. In final am fost NOI, o echipa, un grup nebun in sensul bun al cuvantului care a facut nu mai putin de 10 GB de poze (asta ca dovada a faptului ca ne-am simtit bine).
Si totusi, nu pozele spun totul, ci amintirile. Pozele sunt doar o concretizare a unei amintiri, o rememorare. Ce este important este ceea ce este in sufletul nostru, prieteniile care s-au legat, amintirile pe care le avem impreuna.
Va multumim pentru ca ne-ati oferit aceasta ocazie si speram ca macar prin prezentare sa va dam o mica "mostra" din aventura noastra greceasca.
Daniela Andronescu

developed by OPUSDESIGN