alexandriongroup.com

Fundatia Alexandrion Group anunta lansarea primului concurs de proiecte din 2010 „Investim in comunitate!”

Marţi, 23 Martie 2010
Bucuresti, 23 martie 2010 – incepand cu 1 aprilie 2010 se deschide sesiunea de inscrieri la concursul de proiecte „Investim in comunitate! organizat de Fundatia Alexandrion Group. 


Aceasta sesiune face parte dintr-un program menit sa sustina ONG-urile in efortul lor de a-si diversifica gama de servicii oferite comunitatii si de a le spori calitatea.


Cele doua domenii eligibile din aceasta sesiune sunt: educatia si protectia mediului.


Acest proiect se adreseaza organizatiilor neguvernamentale - asociatii si fundatii - constituite in conformitate cu legislatia in vigoare.


Programul continua in 2010 pe acelasi model ca si in 2009: 2 sesiuni a cate cinci premii, valoarea totala a premiilor fiind de 20.000 euro.


Pentru a fi considerate eligibile aplicatiile vor trebui sa respecte cerintele stipulate in ghidul solicitantului, ghid ce poate fi descarcat de pe site-ul Fundatiei Alexandrion Group (www.fundatia-alexandrion.ro). 


Termen limita: 30 aprilie 2010 


Castigatorii anului 2009 au fost: • O raza de speranta - Asociatia Persoanelor cu Handicap “Sporting Club” Galati

 • Ocrotirea mediului prin desfasurarea de activitati nepoluante si sustenabile - comuna Mahmudia, Asociatia „Salvati Dunarea si Delta”

 • Gradinita vesela din Cisnadie – „SOS Satele Copiilor Romania”

 • Centru de zi “Evolution” Bucuresti

 • Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale „TREBUIE!” Fetesti

 • “Harta pentru rezervatiile naturale din Bucovina” – Asociatia Dorna EcoACTIV

 • “Contributii la refacerea habitatului natural al Clisurii Dunarii in zona Moldova Noua – Coronini” – Asociatia „Dunarea Moldova-Noua”

 • “Eco-cluburile ASCENDENT” – Asociatia „ASCENDENT”

 • “Citeste si zambeste” – Fundatia „Inocenti”

 • “Zambetul din spatele camerei foto” – Asociatia „Maini Intinse”


     Este foarte dificil pentru o organizatie din provincie cum suntem noi sa atragem finantari pentru dezvoltarea serviciilor sociale in conditiile in care rata somajului la un numar de 38000 de locuitori depaseste cu mult  35-40%                                                                                                                        Organizatia “Trebuie Fetesti”


 


„..... pentru cei mai multi dintre ei aceste iesiri au reprezentat prima data cand au trecut dincolo de zona in care locuiesc, in afara comunitatii si au fost foarte surprinsi sa vada   ca  Bucurestiul   este   un   oras  mare   care   include   si   alte   cartiere.  Astfel,   erau   frecvente intrebarile de tipul: “Mai suntem in Bucuresti?”, “Asta e tot Bucuresti?”, “Am iesit din Romania?” (o  intrebare  din  timpul   calatoriei  mai   lungi  pana   la  Zoo).  Aceste   iesiri   s-au dovedit   foarte importante pentru copii pentru ca au trecut dincolo de granitele spatiului lor, au descoperit alte parti din orasul in care locuiesc, si-au largit orizontul.”


                                                                                                                                         Centrul de zi ”Evolution”


Despre Fundatia Alexandrion Group


Aparuta in 2003, Fundatia Alexandrion Group este o fundatie corporatista, care a preluat si continua programele de responsabilitate sociala ale companiei Alexandrion, oferind sprijin comunitatii in rezolvarea problemelor sociale cu care se confrunta.


Inca de la infiintare fundatia a raspuns favorabil nevoilor comunitatii acordand sponsorizari acelor ONG-uri sau institutii care au impresionat prin seriozitate, capacitatea de a gestiona proiecte, eficienta utilizarii fondurilor si unicitatea serviciilor lor in comunitatile din care fac parte.


Persoana de contact:


Andreea Rotaru


Director Executiv


telefon: 0040-21-405.11.00


 


 


GHIDUL SOLICITANTULUI


Aprilie 2010 


Fundatia Alexandrion Group lanseaza prima sesiune de granturi din 2010, proiect menit sa sustina organizatiile nonguvernamentale in efortul lor de a-si diversifica gama de servicii oferite comunitatii si de a le spori calitatea.


In aceasta sesiune Fundatia Alexandrion Group doreste sa sprijine proiecte din doua domenii: • Educatie

 • Protectia mediului


BUGETUL ALOCAT SI VALOAREA FINANTARILOR


Valoarea totala a acestei sesiuni de granturi este de 10.000 euro.


Valoarea maxima a fiecarui grant este de 2000 euro.


SOLICITANTI ELIGIBILI 


Solicitantii eligibili sunt organizatiile neguvernamentale (fundatii si/sau asociatii) constituite in conformitate cu legislatia in vigoare.


Organizatia care solicita grantul este cea care va pune in aplicare si va gestiona proiectul.


PROIECTE ELIGIBILE


Pentru a fi considerate eligibile aplicatiile vor trebui sa respecte domeniul (educatie sau protectia mediului) si limitele bugetare prevazute  in prezentul ghid (valoarea maxima a fiecarui grant este de 2000 euro)


Proiectul trebuie sa se deruleze in perioada iulie 2010 - decembrie 2010.


ACTIVITATI ELIGIBILE


Activitati educative si extracurriculare, de protectia mediului, achizitii (materiale didactice, materiale necesare activitatilor de protectie a mediului), amenajari, modernizari.


Nu sunt eligibile acele poiecte ce vizeaza organizarea sau participarea la un eveniment (ex.festival, concurs, expozitie etc.).


CHELTUIELI ELIGIBILE


Pentru a fi eligibile costurile proiectului trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:


Sa fie necesare pentru derularea proiectului, sa fie cuprinse in bugetul proiectului si sa respecte principiile unui management financiar sanatos, in mod special in privinta eficientei economice si a raportului cost/beneficii;


Sa fi fost angajate de catre beneficiar in perioada de implementare a proiectului.


Nu vor fi considerate eligibile urmatoarele tipuri de cheltuieli: salarii, cazare, transport, alimente, utilitati, burse individuale, taxe.


4. COFINANTAREA


 
Solicitantul poate asigura cofinantarea proiectului printr-o contributie proprie a carei valoare nu poate depasi suma ceruta Fundatiei Alexandrion Group. Contributia proprie poate fi in numerar sau/si in natura.


Nu este acceptata cofinantare din partea unor terti.


 
5. PRIMIREA SI INREGISTRAREA PROIECTELOR


 
Cererea de grant va fi redactata cu font Times New Roman marimea 12 si se vor respecta cerintele prezentului ghid.


Ghidul Solicitantului si Cererea de grant se gasesc pe pagina de web Fundatiei Alexandrion Group: www.fundatia-alexandrion.ro


Cererea de grant impreuna cu anexele vor fi trimise in 2 exemplare (original si o copie) intr-un plic sigilat prin posta, curier sau prin depunere personala la urmatoarea adresa: DN1 km 15+116 Otopeni, jud. Ilfov, cod postal 075100, Romania.


Va rugam sa mentionati pe plic:


FUNDATIA ALEXANDRION GROUP


Concurs granturi


Denumirea solicitantului


Titlul proiectului


Adresa 
 
Solicitatile transmise prin orice alte mijloace (fax sau email) sau trimise la alte adrese vor fi respinse.


Un solicitant poate depune unul sau mai multe proiecte.


6. TERMENE LIMITA


 
Proiectele pot fi depuse incepand cu data de 1.04.2010 ora 8.00 pana in data de 30.04.2010 ora 18:00.


Intrebarile referitoare la aceasta sesiune de granturi vor putea fi trimise prin e-mail la adresa:office@fundatia-alexandrion.ro" target="_blank">office@fundatia-alexandrion.ro sau prin telefon la: 021/4051100  
Persoana de contact: Andreea Rotaru.


Anexe solicitate: • Bugetul anului anterior

 • Raport anual (daca exista) - pentru anul 2009

 • CV coordonator proiect


Proiectele castigatoare vor fi alese de catre un juriu format din angajati ai companiei Alexandrion Grup Romania. Pentru evaluare acestia vor avea in vedere in mod special: • Eficienta modului in care se vor cheltui banii

 • Impactul proiectului asupra beneficiarilor si asupra comunitatii

 • Capacitatea organizatiei de a gestiona proiectul

 • Sustenabilitatea proiectului

 • Originalitate


  Rezultatul acestei sesiuni de granturi va fi anuntat in data de 10.06.2010
CERERE GRANT


Aprilie 2010 


DATE SOLICITANT


Nume organizatie nonguvernamentala


Nume persoana de contact


Functie persoana de contact


Adresa


Telefon


E-mail persoana de contact


Adresa web


SCURTA DESCRIERE A ONG – 1 pagina


Va rugam sa faceti un scurt istoric al organizatiei dvs in care sa precizati urmatoarele aspecte: misiune, obiective, aria geografica/zona in care derulati activitati, numar de angajati si de voluntari, rezultate ale proiectelor anterioare si partenerii pe care i-ati avut, programe pe care le derulati in prezent, servicii pe care le furnizati comunitatii etc.


PROIECT – maxim 5 pagini


Va rugam sa faceti o prezentarea a proiectului pentru care solicitati grantul in care sa atingeti urmatoarele puncte: numele proiectului, problema pe care doriti sa o rezolvati sau oportunitatea pe care doriti sa o valorificati, obiective, beneficiari – descrierea si numarul lor, activitati, resurse umane implicate, colaboratori, modalitatea prin care implicati beneficiarii, voluntari, buget detaliat, impact asteptat asupra beneficiarilor, comunitatii si asupra organizatiei dvs, probleme ce pot aparea la implementarea proiectului, termenele de implementare ale proiectului, modalitatea de evaluare a indeplinirii obiectivelor si de masurare a impactului, sustenabilitate etc). Motivati de ce proiectul dvs ar trebui sustinut de Fundatia Alexandrion Group.


 
Arhivă noutăţi
Joi, 10 Iunie 2010
Fundatia Alexandrion anunta castigatorii programului sau de granturi ”Investim in comunitate”
Miercuri, 5 Mai 2010
FUNDATIA ALEXANDRION GROUP PARTICIPA LA ONGFEST
Marţi, 23 Martie 2010
Fundatia Alexandrion Group anunta lansarea primului concurs de proiecte din 2010 „Investim in comunitate!”
Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Fundatia Alexandrion anunta castigatorii programului sau de granturi
Luni, 9 Noiembrie 2009
Bursele Aristotel 2009
Vineri, 25 Septembrie 2009
Competitia „Cele Mai Bune Rapoarte Anuale” si-a desemnat castigatorii
Vineri, 11 Septembrie 2009
Granturi Alexandrion
Marţi, 13 Noiembrie 2007
Olimpici romani in Grecia
Marţi, 28 August 2007
Întalnire cu elevii olimpici
Miercuri, 6 Iunie 2007
Prima intalnire informala de CSR
Vineri, 25 Mai 2007
Conferinta Nationala de Responsabilitate Sociala
Joi, 29 Iunie 2017
Alexandrion crede în sportul românesc şi investeşte 350.000 de euro în valorile olimpice

developed by OPUSDESIGN