Alexandrion crede în sportul românesc şi investeşte 350.000 de euro în valorile olimpice

Bucureşti, 28 martie 2012. Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi Nawaf Salameh, Preşedinte & CEO Alexandrion Grup România, au semnat un nou parteneriat, valabil până în 2016.

Colaborarea dintre Alexandrion şi COSR a început în 2002 şi s-a derulat pe o perioadă de mai bine de şase ani, timp în care sportivii români au obţinut rezultate remarcabile la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 2004, la Atena, şi în 2008, la Beijing. Ca o urmare naturală a acestei colaborări, miercuri a fost semnată o înţelegere. Astfel, Fundaţia Alexandrion Group s-a alaturat din nou partenerilor COSR care sprijină valorile noastre olimpice, pe cei mai importanţi sportivi şi tehnicieni ai României.

Noul parteneriat, care se va derula de această dată pe o perioadă de patru ani, presupune o susţinere financiară de 350.000 de euro, ce va fi folosită la crearea condiţiilor de pregătire la cele mai înalte standarde ale sportivilor români componenţi ai loturilor olimpice.

“Cele 27 de medalii obţinute la Atena şi Beijing sunt o confirmare reală a valorilor româneşti pe care le sprijinim cu mândrie din 2002. Sperăm ca Jocurile Olimpice de la Londra (2012) şi de la Rio (2016) să ne aducă cel puţin la fel de multe împliniri”, a declarat domnul Nawaf Salameh, Preşedintele & CEO Alexandrion Grup România, la semnarea contractului de parteneriat.

“Performanţa sportivă nu se poate atinge fără o muncă istovitoare şi sacrificii, în egală măsură cu seriozitate şi spirit de echipă. Toate acestea se pot realiza doar în condiţiile de pregătire la standarde ultra-moderne, pe care Comitetul Olimpic şi Sportiv Român le oferă cu sprijinul partenerilor săi printre care se numără şi Fundaţia Alexandrion Group. Ne bucurăm că Alexandrion continuă să facă parte din echipa olimpică a susţinătorilor fideli ai celor mai valoroşi sportivi români”, a spus Octavian Morariu, preşedintele COSR.

În ultimul deceniu, Alexandrion a sprijinit semnificativ mişcarea şi valorile olimpice, iar aportul acestui brand îndrăgit de români, alături de ceilalţi parteneri ai COSR, s-a reflectat în rezultatele reprezentanţilor României la Jocurile Olimpice de la Atena (2004) şi Beijing (2008) competiţii la care s-au obţinut nu mai puţin de 27 de medalii.

Pentru informaţii suplimentare:

Andra Samson