alexandriongroup.com

Conferinta Nationala de Responsabilitate Sociala

Vineri, 25 Mai 2007

La sfarsitul lunii mai a avut loc Conferinta Nationala de Responsabilitate Sociala, unde Fundatia Alexandrion Group a fost unul din sponsorii principali. Editia din acest an a avut ca tema “Ce este si ce nu este CSR? Care sunt elementele comune si diferentele intre responsabilitate sociala a companiei si programele sale de implicare comunitara?”
Cel mai asteptat eveniment a fost prima editie din Bucuresti a Bursei Implicarii Sociale, prin care s-au adus in atentia companiilor cele mai noi si interesante proiecte din domeniul social, de mediu, educatie si cultura, proiecte dezvoltate de organizatii neguvernamentale din toate zonele tarii.
Companiile au putut investi in unul sau mai multe dintre cele 20 proiecte selectate, cumparand oricate actiuni doreau la programele care le interesau.
Deoarece strategia Fundatiei presupune implicarea in comunitatile in care isi desfasoara activitatea Grupul Alexandrion, programul cel mai interesant pentru noi s-a dovedit a fi Eurohabitat al organizatiei Habitat for Humanity Romania. Acest proiect isi propune construirea, intr-o saptamana, a 27 de case pentru familii cu venituri mici care locuiesc in Radauti, Suceava; 500 de voluntari vor lucra pana pe 9 septembrie pentru ca 27 de familii care locuiesc acum in conditii saracacioase sa se mute in casa noua.
De asemenea, Fundatia a achizitionat actiuni si la proiectele sociale dezvoltate de alte 3 ONG-uri:
- Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau pentru proiectul “Voluntari pentru comunitati rurale” care are drept scop realizarea unei punti de comunicare intre liceenii din oras si copiii din zonele rurale in vederea cresterii accesului tuturor la educatie; beneficiari 375 copii din zone rurale
- Serviciul de Ajutor Maltez in Romania pentru programul “Primul pas conteaza” care ofera sansa unei existente independente si demne pentru 90 de tineri cu deficiente motorii
- Asociatia Descopera natura – “Scoala naturii”, program de educatie in natura prin care copii intre 8 si 10 ani isi vor consolida cunostiintele despre natura prin experienta practica si vor avea acces la noi modalitati de a petrece timpul liber in natura.

 
Arhivă noutăţi
Joi, 10 Iunie 2010
Fundatia Alexandrion anunta castigatorii programului sau de granturi ”Investim in comunitate”
Miercuri, 5 Mai 2010
FUNDATIA ALEXANDRION GROUP PARTICIPA LA ONGFEST
Marţi, 23 Martie 2010
Fundatia Alexandrion Group anunta lansarea primului concurs de proiecte din 2010 „Investim in comunitate!”
Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Fundatia Alexandrion anunta castigatorii programului sau de granturi
Luni, 9 Noiembrie 2009
Bursele Aristotel 2009
Vineri, 25 Septembrie 2009
Competitia „Cele Mai Bune Rapoarte Anuale” si-a desemnat castigatorii
Vineri, 11 Septembrie 2009
Granturi Alexandrion
Marţi, 13 Noiembrie 2007
Olimpici romani in Grecia
Marţi, 28 August 2007
Întalnire cu elevii olimpici
Miercuri, 6 Iunie 2007
Prima intalnire informala de CSR
Vineri, 25 Mai 2007
Conferinta Nationala de Responsabilitate Sociala
Joi, 29 Iunie 2017
Alexandrion crede în sportul românesc şi investeşte 350.000 de euro în valorile olimpice

developed by OPUSDESIGN